Erzurum'un biyolojik göleti su tutmaya başladı
Erzurum’un Aziziye ilçesinde hayata geçirilen Bilim, Doğa, Müze ve Eğitim Parkı Projesi içinde yer alan dünyanın en büyük biyolojik göleti su tutmaya başladı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan Bilim, Doğa, Müze ve Eğitim Parkı Projesi içerisinde bulunan dünyanın en büyük biyolojik göleti su tutmaya başladı. DSİ 8. Bölge Müdürlüğünün üstlendiği dev yatırım Erzurum’a modern bir tesis kazandırırken, bölge halkı için de istihdam fırsatları sunacak. Herhangi bir kimyasal kullanmaksızın kendi kendini temizleme yeteneğine sahip devasa göletin bulunduğu alanın çevresinde ise engelli yaşam merkezi, geleneksel Türk oyunları alanları, buz pateni pisti, iskele, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, meydan, macera parkı, voleybol, basketbol ve tenis sahaları, kafeler ve restoranlar yer alacak.
18 Mayıs 2016 tarihinde ihale edilen projede, rekreasyon ve depolama amaçlı yapılan Aziziye Depolaması, Erzurum’un en önemli turistik değerlerinden biri olmayı hedefliyor. 670 dönümlük bir alana yayılacak bu proje, 85 bin metrekarelik maksimum göl alanı ve bin 115 metre uzunluğunda bir göl ile dikkat çekiyor. Depolamanın toplam hacmi ise 90 bin metreküp olacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin Erzurum’a büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Erzurum’un çehresini değiştirecek ve Türkiye’nin ilk rekreasyon amaçlı göleti olan Aziziye Depolamasının su tutma işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Bütün bileşenlerin tamamlanmasıyla Erzurum turizmine büyük katkı sağlanacaktır" dedi.
Ali Kaya
Nerede bu gölet
İyide çevresin de hiç bir tane bile ağaç, bitki vs hiç bir şey yok 10sene geçmiş yav arkadaş yapıyorsun madem ta o zamanlar ağaç dikseydiniz şimdi koco koca agaclar bitkiler olmuştu yeşillik kaplardı her yeri. Bunları niye düsünülmüyor.
Maşallah berekallah. İnşallah en kısa zamanda hizmet vermeye başlar.
Hayırlı olsun
Şaşırdım !!! Adam 2 senedir hilalkent müderris Ahmet efendi camii parkını yapamadı çivi bile çakmadı. Her taraf toz toprak ot it den geçilmiyor.
Ne yapacaklar tarihi eser mi yapacaklar onu eskiler yapacaktı geçti ama tarihi eserleri restore ettiler çevresini açtılar piknik alanları kültür merkezleri kütüphane kitap fuarı yeni caddeler gecekondular dan temizlediler Erzurumu silüeti değişti daha ne yapsınlar geçmişte ne yapıldı acaba hizmet size batıyor. Hep karalayın
Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum, Erzurum için büyük yatırım.????????????
Erzurum un tarihi yapısını kurtarın. Gelen turist tarihi yapı arıyor..birde şehirde trafik çilesi büyük sorun. Otoparklar yapılsın.
Hele şunların yazdığı yoruma sanki göleti turizm için yapıyorlar şehirde gezmek stres atmak için tasarlanan bir yer,turist gelmezmiş.Diğeride on yıl olmuş evet çok uzun sürdü ama olduysa tebrik ermek lazım nasıl bi insanımız var anlayamadım
Ulan şu dallamalara baksana on sene olmuş biyolojik gölet su tutmaya başlamiş ortada fol yok yumurta yok gölet su tutmuşumuş
Hiçbir turist bunu görmek için gelmez. Turist tarih için gelir suni göleti ne yapalım yüzlerce göl var zaten