
Kuşağının “son temsilcisi” olarak gösterilen Mükerrem Kemertaş’ın (79) İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Halk arasında ALS olarak bilinen Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan ve uzun zamandan beri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Mükerrem Kemertaş’ın ölüm haberi, sevenlerini ve hayranlarını üzüntüye boğdu.

TRT Erzurum Radyosu’nda uzun yıllar görev yapan ve 1985 yılında İzmir’e yerleşen Mükerrem Kemertaş, Göç Göç Oldu, Huma Kuşu, Tutam Yar Elinden Tutam, Bülbülün Kanadı Sarı gibi aşina türkülerle sevenlerinin gönlünde yer edinmişti. Oğlu Tuncay Kemertaş’ı da yetiştirerek Türk Halk Müziği’ni kazandıran Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye çok sayıda ünlü isim katılmıştı.
Babasının ölüm haberini istanbul’da aldığını ve apartopar İzmir’e gittiğini belirten Tuncay Kemertaş, babasının nereye ve ne zaman defnedileceği konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti. Kemertaş2ın vefatı sanat camiasında da üzüntüyle karşılandı. Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Erzurumlu Nurullah Akçayır, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında; " Kıymetli Büyüğümüz her zaman kendisinden feyz aldığımız Mükerrem Kemertaş abimizin Vefat haberini bir az önce üzülerek almış oldum...Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet olsun Allah Rahmetiyle muamele etsin." dedi.
MÜKERREM KEMERTAŞ KİMDİR?
Erzurum’da, 1938 yılında doğdu. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu’na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu’nda kadrolu sanatçı oldu.
1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul’da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir’e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu’nda görevine devam etti.
2003 yılında TRT’den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı.