
Erzurum’da ‘Yaşam Boyu Aile Eğitimi’ adlı proje ve “Gelişen ve Değişen Dünya da Kadın Olmak” başlıklı konferans düzenlendi. Grand Çatalkaya Oteli toplantı salonunda gerçeklen toplantıda aile yapısının önemine ve değerlere dikkat çekildi.
Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, ETÜ Rektör Yrd.Ceren Elmalı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Sayın Murat Güven ve kalabalık bir kadın topluluğunun katıldığı toplantıya ev sahipliği yapan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı “Türkiye Kadınlar Dayanışma Birliği’nin proje iştirakçisi olarak ilimizi ve dernek olarak bizi tercih etmelerinden onur duyduk. Kadın insanlık mektebinin ilk öğretmeni olarak ayağı altına cennet serileceği müjdelenen yegâne varlıktır. Anadolu erkeği karısından bahsederken “karım, eşim” demezler “ailem “diyerek tüm aileyi kapsayan bir kelime ile anlatırlar kadınlarını. Bu yüzden ailenin korunması için devlet kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına herkesin elini taşın altına koyacağı bir seferberlik başlatılmalıdır. 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesi söylemde kalmamalı, eyleme geçilmelidir. Aile ve ahlaki değerlerimizin ayaklar altına alınmaya başladığı bir dönemdeyiz. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nda yer alan maddeler ivedilikle hayata geçirilmelidir” diye konuştu.
Proje sahibi TKADBİR’in Yön.Kur.Başkanı ve konuşmacı olarak Erzurum’a gelen Eğitimci-Yazar Ayşe Serap Şahiner ise“Toplumsal şiddetin merkezinde kadınlar yer alıyor, cinsel taciz ve istismar suçları hız kesmeden devam ediyor. Küresel savaş düzeninde en büyük mağduriyeti yaşayan kadınların çilesi maalesef bitecek gibi gözükmüyor. Yapılan tüm mücadelelere rağmen, İnternet ve TV platformlarında kadınların onur ve haysiyetinin ayaklar altına alınmasına yönelik etkili bir mücadelenin olmaması maalesef yüreğimizi kanatıyor. Bilindiği üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının öncülüğünde 2025 yılı ‘Aile Yılı’ ilan edildi. Bunu çok önemli bir adım olarak değerlendirmemize rağmen tüm dünyada yaşanan ekonomik, toplumsal ve teknolojik gelişmeler sonucu, devletin istikbali olan aile kurumunun ne kadar büyük bir tehlike ve tehdit altında olduğunu gözlüyoruz. Gelişen dijital teknolojilerin mahremiyeti zedelemesi, cinsiyetsiz eştirme ve LGBT+ lobisinin kültür ve sanat yoluyla kitleleri ifsat etmesi, aile düşmanı lobilerin evlilik ile ilgili olumlu kültürel algıları yıkmaya çalışması gibi nedenlerle aile kurumu varoluş sorunu yaşamaktadır. Bu durum aklıselim herkesi endişeye sevk etmektedir” dedi
Şahiner ve kadın katılımcılar arasında karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden toplantı, tanıtım kokteylinin ardından sona erdi.
Şeyma TAHİR