Erzurum’da şehir-kültür-medeniyet üçgeninde öğrenciler yaşadıkları şehrin hikâyesine dahil olmaya devam ediyorlar. 9 ay sürecek projenin 4. ayında çocuklar ilk hafta "Şehrimin Tadı" başlığıyla anneleriyle ya da nineleriyle mutfağa girerek tatar böreği ve lor dolması pişirdiler. Yapılışını öğrendikleri yemekleri afiyetle yiyen çocukların bazıları bu yemekleri ilk defa tattıklarını dile getirdiler.
İkinci hafta ise "Şehrimin Türküsü" başlığıyla "Pınar Başından Bulanır " türküsünü öğrenip, çaldılar. Üçüncü hafta "Şehrimin Yüzleri" başlığıyla Erzurum'un değerleri Rıfkı Salim Burçak, Hüseyin Avni Ulaş ve Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu'yla ilgili toplamda üçerli 12 grup olarak 4 şubede sunumlar yaptılar.
Eski hikâyelere kulak verdiler
Yine Şehrin Yüzleri kapsamında; Erzurum sevdalısı bir Dadaş, Türk Atlı Spor Oyunları Uzmanı Dr.Uğur Karcıoğlu'nu sınıflarına konuk ettiler. Ondan ata sporu "Cirit " hakkında çok bilgiler aldılar. Dördüncü haftada ise çocuklar "Benim Şehrim" başlığıyla bu defa projenin bu ay ki mekânları olan Daşhane Saklı Konak ve Erzurum Evlerine gittiler. Burada tırhışlı kapıdan guşganaya, tandırdan terek ve değirmen taşına pek çok şeyi yerinde görerek şehrin eski hikâyelerine kulak verdiler.
Velilerine teşekkür etti
Erzurum Çarşı Pazar Projesi"nin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren E.Behiye Polat Kütük, “Bu proje benim için çok önemli. 52 sene nefes aldığım, yaşadığım, kültürüyle şekillendiğim Erzurum'a ve tam 30 senedir ilim ve irfan yolculuklarında eşlik ettiğim onun güzel insanlarına bir vefa borcum." diyerek kendisini destekleyen velilerine teşekkür etti.
Erzurum kültürüyle ilgili çeşitli etkinliklerin de yapılacağı proje haziran ayında Abdurrahman Gazi Türbesi'nde yapılacak piknikle sona erecek.
Şeyma TAHİR