Binlerce insanın akın ettiği bir zamanların iktidar partisi ANAP’ın ilk il binası da kamulaştırmaya kurban gitti..
Efsanenin hazin sonu!
Hacıcuma semtinde ki kamulaştırmadan bir zamanların iktidar partisi ANAP da nasibini aldı, adından sonra binası da yokoldu, tarihe karıştı. 1983 yılında kurulan ve 1984 yılında girdiği seçimde tek başına iktidar olan Anavatan Partisi’nin ilk il binası olan Narmanlı Cami karşısındaki Tebrizkapı caddesinde bulunan bina da yıkım kararı alınan, kamulaştırılan bina oldu. Cadde üzerinde bulunan konut ve işyerlerinin yıkımı için son gün dündü ve bir zamanların iktidar partisi mensuplarını ve partililerini ağırlayan o binanın da yıkımına başlandı.
***
18’nci dönem Erzurum vekilliği de yapan Merhum Milletvekili Rıza Şimşek’in il başkanlığı döneminde partili yöneticiler tarafından satın alınarak uzun süre hizmet veren bina, dönemin Başbakanı ile birlikte çok sayıda bakan ve milletvekilinin de uğradığı yerdi. 2009 yılında ANAP resmen kapatılınca ce Doğru Yol Partisi’ne geçince, satışı da gerçekleşen il binasının yıkımına çatıdan başlanırken, o dönemleri hatırlayan ve manzarayı görenler de duygulanıyorlar. Bir zamanların efsane il binasının da tıpkı iktidar partisi gibi tarihe karışması, özellikle de eski yaşayan partilileri çok hüzünlendirdi. Bir çok anıları olduğu binanın da tıpkı partileri gibi kaybolması karşısında şaşkınlık da yaşar oldular.
--
Uluslararası Taşkent maratonu için Taşkent’e giden Palandöken Masterler grubu üyeleri, ülkemizi temsil ederken, Özbekistan’da gezmedik, görmedik yer bırakmadılar.
Maraton bahane, Özbekistan şahane!
Palandöken Masterler koşu grubu adını verdikleri, aralarında hukukçu, işinsanı, akademisyen, bürokrat ve emeklilerden oluşan 24 kişi, Taşkent Maratonu vesilesi ile gittikleri Özbekistan’ın altını, üstüne getirdiler. Uzun bir süredir birlikte koşu proğramları gerçekleştiren, her biri sosyal 24 kişiden oluşan grup, bir hafta önce gittikleri Özbekistan’dan döndüler. Fatih Coşkun Ertaş, İshak Kotçioğlu, Sadullah Kara, Emrullah Önalan, Canan Şimşek, Celal Arpacık, Şerafettin Çakal ve Ziya Amil gibi benim de yakından tanıdığım koşu grubu ile Özbekistan’a çıkartma yapan Palandöken Masterler Koşu Grubu, 7’ncisi gerçekleşen Taşkent maratonunda koştu. 10 ve 21 kilometrelerden oluşan parkuru başarı ile geçen Erzurumlu koşu grubu, aynı zamanda uluslararası bir yarış olduğu için Türkiye’yi temsil ettiler. Farklı yaş gruplarına sahip, üzerlerinde ay yıldız bulunan formalar ile yarışan sporcularımıza koşuyu izleyenler de büyük ilgi gösterdiler.
***
Koşu sonrası gezi proğramı gerçekleştiren grup üyeleri, vakitlerini ülkenin bütün şehirlerini, tarihi yerlerini görerek değerlendirdiler. Hira, Buhara ve Semerkant’ı da gezen, bilgi edinen üyeler, önceki gün akşam Erzurum’a döndüler. İşte, Hikmet Maraşlı’nın başkanlığını yaptığı o koşuya katılan master grubu sporcuları: Ahmet Ulvi Coşkun, Emrullah Önalan, Canan Şimşek, Ayşenur Arpacık, Celal Arpacık, Emre Hancığaz, Fatih Coşkun Ertaş, Hakan Arpacık, Hamdi Çakıcı, Hikmet Maraşlı, Hikmet Serçemeli, İsak Kotçioğlu, Melih Leylioğlu, Muammer Afşin, Murat Kanlıoğlu, Mustafa Turgut Yıldırım, Sadullah Kara, Serkant Aykul, Süleyman Harmancı, Şerafettin Çakal, Yakup Düzgün, Yener Maraşlı, Yusuf Toprak, Ziya Amil.
--
Kış sezonu kapatan turizm işletmeleri kısa süreliğine nefes alacak
Otellere EİT öpücüğü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirak edeceği, bir çok ülkeden işinsanı ve devlet yetkilisinin katılacağı Palandöken Ekonomi Formu proğramı, uyuyan devi de uyandıracak. Kış sezonunu sona erdiren ve bir çoğu işletmesini kapatan veya yarım kapasitede açık tutan turizm işletmeleri, cana gelecek. 400’e yakın yerli ve yabancı davetlinin katılacağı forum proğramı için, gelecek davetlilerin konaklamaları maksadıyla oteller harekete geçirildi. Muharrem Çığlık’ın başkanlığını yaptığı Turizm Koordinatörlüğü, davetlilere şehirdeki 10 adet yıldızlı otel önerdi, şimdiden rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Erzurum’da en çok yatak kapasitesine sahip otellerden Sway Otel de 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek proğram için rezervasyon almaya başladı, otelini açmaya karar verirken, çoğu otelde de rezerve işlemleri başlatıldı. Kısa süreliğine de olsa turizm işletmeleri için de fayda sağlayacak olan ekonomik forum sayesinde şehir ekonomisinde de canlanma beklentisi içine girildi. Aralarında zengin arap ülkelerinin iş insanlarının da geleceği proğram vesilesiyle restaurant ve kafe işletmeleri de şimdiden harekete geçti, gelecek yerli, yabancı konukların rahat etmesi için pozisyon almaya başladılar.
--
Emekli olan Uzman Doktor Münip Yılmaz, hekimlik hayatında 7 bine yakın hasta ameliyat etti, 100 bine yakın hastaya baktı!
41 kere maşallah!
Erzurum’da tanınmış hekimlerden biri olan Uzman Doktor Münip Yılmaz da emekliler kervanına dahil oldu. Kapatılan Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi olarak bilinen Palandöken Hastanesinde tam 21 yıl görev yapan, son 12 yıldır da SGK’da Sağlık İşleri Müdürlüğünde çalışan Uzman Doktor Münip Yılmaz, yaş haddinden bu görevinden emekliye ayrıldı. Bugün SGK il Müdürü Nizamettin Durmuş tarafından onuruna verilecek yemek sonrası alacağı plaket ile memuriyet hayatı sona erecek olan Dr.Yılmaz, 41 yılı aşkın bir zamandır yaptığı hekimlik mesleğinde 7 bine yakın ameliyat yapmış, 100 bin civarında da hastaya bakmış, reçete yazmış. Genel cerr
ah olarak en uzun süreli çalıştığı SSK Hastanesi’nden tanınırlılığı olan Uz.Dr. Münip Yılmaz, hastaya yaklaşımı, sevecen ve babacan tutumuyla da şehrin sevilen hekimlerinden birisi olarak biliniyor. Gerek ameliyatını gerçekleştirdiği ve gerekse baktığı hastaların hepsini defterine kayıt etmesiyle de bilinen Uz.Dr.Yılmaz, Bu arada, yakın arkadaşları ve kurum personeli, yaş haddinden emekli olan, şimdilik torun bakan Uz.Dr.Yılmaz’ın hekimlik mesleğini sona erdirmemesini sağlamak, yeniden kurumda çalışması için harekete geçti, sözleşmeli başlasın diye hekimlerine baskı yapmaya başladı.
--
Edebiyat dünyası maden buldu: KEHRİBAR!
Yaşı biraz 50’yi geçmiş, ya da geçmek üzere olanlar iyi hatırlar. Yıllar öncesinde Elif diye Erzurum’da aylık kültür, sanat, şiir ve Edebiyat Dergisi vardı. Bir çok tanınmış kalem ve kelam ustasının makale, hikaye ve şiirleriyle donatılmış, maddi imkansızlıklar sebebiyle kısıtlı sayıda basımı gerçekleşmiş bu dergide karakalem resim ve gravür, desen çizimleri de olurdu. Sadık aboneleri olan, Türkiye’de de tanınırlılığı bulunan bu dergi, daha fazla enflasyon canavarına dayanamamış, sonrasında yayın hayatına son vermişti. Erzurum gibi şairleri, ozanları ve gönül adamları ile tanınan bir şehirde Elif’den sonra, çıkmış olsa da öyle uzun soluklu bir yayın organının çıkmamış olması bir eksiklikti. Önceki gün sevgili Şevket Demir ağabeyin işyerini ziyaretinde okuduğunda farkettiğim yeni bir dergi çıkmış. Adı Kehribar. Elif ile aynı içeriklere sahip bu derginin hem de çiçeği burnundaki yeni Erzurum Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Gözütok ve ekibi tarafından çıkartılmış olmasına adeta bayram etti. Henüz 2’nci sayısı okuyucusunun önüne gelen, bir çok bilinen, bilinmeyen kentimiz şairlerinin, eli kalem tutanların eserlerine yer verilen derginin bu defa uzun ömürlü olmasını diliyorum, yayında ve yapımda emeği geçelere teşekkür etmeyi bir vazife biliyorum, bu benim son kararımdır.
TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Sevmeyi falan değil, yalnızlığı öğren. Çünkü zor zamanlarda en çok ona ihtiyacın olacak! (Charles Bukowski)
DUVARIN DİLİ: Ölmüş çiçeklerle dolu vazoyum ben artık!